Followers

Monday, 7 January 2013

Man ana..

Alhamdulillah ku panjatkan buatmu Illahi..
Hari ni ana dah merdeka.. hehe..
Merdeka daripada exam (Al-Madhal ila Al-Fiqh wal Al-Fatwa)..
Jeng... jeng.. dan akhirnya..
Tibalah saat-saat yang dinanti-nantikan..
Besok ana akan kembali ke kampung halaman kat Kelantan..
Moga Allah SWT memberkati perjalanan ana agar selamat sampai..
Ya Allah.. rindunyerr ana kat usrati..
rindu kat ma,abah dan adik-beradik ana yang ramai tu..
terutamanya adeq-adeq yg kecik..
Asin,Amad,Anan,Arshad,Aisyah,Una..
Baru sekarang ana dapat rasa perasaan orang yang duduk berjauhan dengan family..
Bahagianya dan tidak sabar rasanya utk pulang..



Ya Allah, hamba berharap kepadaMu agar Engkau memberikan keputusan yg terbaik kpd hamba..
Ya Allah, jadikanlah ilmu yang hamba pelajari selama ini bukan semata-mata utk exam shja..
Tetapi..
Jadikanlah ianya ilmu yang hamba boleh bawa sehingg mati sebagai bekalan di alam sana..
Amin Ya rabbal alamin..

Dulu teringin sangat nak study kat Mesir..
tapi bila dapat halangan daripada family ana t'paksa kuburkan niat ana..

Allah SWT tahu apa yang trbaik buat setiap hambaNya..
Allah takdirkan ana utk belajar di USIM..
Satu anugerah yg tidak ternilai bagiku..

Ya Allah, Engkau teguhkanlah hati ini dalam jihad menuntut ilmu di bumi USIM..

Alihkan pandangan matamu ke arah LAUT, airnya cantik membiru dan penuh dengan ketenangan. Tetapi hanya Allah sahaja yang mengetahui rahsia di dalamnya. Begitu juga dengan kehidupan manusia, riang dan ketawa tetapi hanya Allah yang mengetahui rahsia kehidupannya. Jika rasa kecewa, alihkan pandanganmu ke arah SUNGAI, airnya tetap mengalir biarpun berjuta batu yang menghalangnya. Dan jika rasa sedih,alihkan pandanganmu ke arah LANGIT, sedarlah dan sentiasa ingatlah bahawa Allah sentiasa bersamamu.. 

Tinta dari Qolbi..

No comments:

Post a Comment